2023 Yılının Yarışma Takvimi Belli Oldu

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi iş birliğinde 2023 yılında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine yönelik düzenlenecek 7 yarışmanın takvimi belli oldu.

Tarih: 31.12.2022 03:33
2023 Yılının Yarışma Takvimi Belli Oldu

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi iş birliğinde 2023 yılında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine yönelik düzenlenecek 7 yarışmanın takvimi belli oldu.

İnegöl’de bulunan 70 bin dolayındaki öğrencilere yönelik İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen yarışmaların 2023 takvimi belli oldu. 7 ayrı yarışma için bugün Belediye Encümen Salonunda basın toplantısı düzenlendi. Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ile Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin ve İnegöl Belediyesi Kültür Komisyonu Üyesi Meclis Üyelerinin yer aldığı basın toplantısında, yarışmalara ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

70 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR

Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kent Konseyimi ve İnegöl Belediyemiz iş birliğinde gerçekleşen bir çalışmanın duyurusu için bir aradayız. Bildiğiniz gibi şehrimiz 300 bin nüfusları aşmış bir şehir. Genç ve dinamik bir yapıya da sahibiz. Kültür sanat anlamında pek çok etkinlikler yapılıyor ancak bir de bizim çok kıymetli öğrencilerimiz var. 70 bin bandında öğrenciye sahibiz. Dolayısıyla öğrencilerimizle ilgili de yaptığımız faaliyetler var. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı faaliyetler var, Kent Konseyimizin yaptığı çalışmalar var. Bunları Kaymakamlığımız himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kent Konseyimizin destekleriyle birleştirelim, 2023 yılı takvimini oluşturalım istedik. Burada gerçekten eğlenceli, nitelikli, etkili ve öğretici yarışmalar olsun istedik. Burada birtakım hazırlıklar ve değerlendirmeler yapıldı” dedi.

7 YARIŞMANIN TARİHİ VE ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

Yarışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Taban, şöyle devam etti: “Yapılacak yarışmaların takvimini de paylaşmak istiyorum: Ocak-Şubat aylarında “Liseler Arası Tiyatro Yarışması” yapılacak. Burada 22.500 TL ödül olacak. Şubat ayında “Satranç Turnuvası” yapılacak. 4 kategoride; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde gerçekleşecek yarışmalarda toplam 9 bin TL ödül dağıtılacak. Şubat ayında yine “Okullar Arası Genel Kültür Yarışması” yapılacak. Takımlar halinde yarışılıp takımlara toplam 10 bin TL ödül verilecek. Şubat Ayında “Hikmet Şahin Liseler Arası İnegöl Temalı Hikaye Yarışması” yapılacak. Bu yarışmada da 1’inciye Laptop, 2’nciye Tablet, 3’üncüye Akıllı Saat ve Jüri Özel Ödülü olarak da yine Akıllı Saat hediye edilecek. Nisan ayında “Liseler Arası Münazara Yarışması” yapılacak. Burada da 10 bin TL ödül verilecek. Nisan ayında yine “23 Nisan Recep Erdoğan İlkokullar Arası Halk Dansları Yarışması” yapılacak. Burada da takımlar halinde yarışılıp takımlara toplam 17 bin TL ödül verilecek. Mayıs ayında ise “İnegöl’ü Tanıyorum Bilgi Yarışması” yapılacak. Takımlar halinde yarışılıp, takımlara toplam 10 bin TL ödül verilecek.”

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ DAVET EDİYORUM

“Ben bu vesileyle tüm öğrencilerimizi yarışmalarımıza katılmaya davet ediyorum. Okullarımız arasında birlik beraberliği sağlamak, aynı zamanda öğrencilerimizin şehrimiz hakkında bilgilerini arttıracağı inancındayız. Katkı ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah İnegöl gençliği gelecekte çok daha güzel yerlerde olacaklar. Şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Kaymakam Eren Arslan ise çok güzel bir iş birliği için bir araya geldiklerini ifade ederek; “Eğitimde rekabet ortamının oluşması, fırsat eşitliğinin oluşması anlamında sivil toplum kuruluşlarının destekleri çok kıymetli. Bu anlamda İnegöl zaten gerek altyapı olarak okullaşma anlamında gerekse de diğer sosyokültürel faaliyetlere destek anlamında her zaman önder olmuş bir ilçedir. Belediyemiz de her zaman Milli Eğitimin ihtiyaç duyduğu alanlarda bizlere destek oldular. Bugün de bu çalışmalarla amacımız gençlerimizi bir program dahilinde onların gelişimine, eğitim seviyelerinin yükselmesine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerle hem yarışma ortamında onları teşvik etmek hem de yine kaynaşmalarını sağlamak. Bunun yanında tabi ki içeriklerine baktığımızda öğrencilerimize kazanımlar sağlayacak güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Ben bu projenin içerisinde yer alan herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.


Bursa,İnegöl Belediyesi
KAYNAK: BELEDİYE365

Haber Kaynak : Belediye365

Siirt Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'ndan Kadınlar Günü'nde Özel Kutlama

Kahveler Varank'tan, hesaplar Aktaş'tan

Kadınlar Günü’nde erguvan fidanları toprakla buluştu

Gastro İnegöl’ün Ramazan Menüleri Belli Oldu

Ramazan’da Bursa bir başka güzel

Van Emniyet Müdürlüğünün Tek Kadın Süvarisi Görevde

Ramazan sofraları Büyükşehir'le bereketleniyor

Personele yönetmelik eğitimi

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığının Kadın Pilotları Afetlerde ve Acil Durumlarda Görev Başında

Büyükşehir Korosundan ‘Kadınlar Günü’ konseri

Cumhuriyet Mahallesine Açık Pazar Kurulacak

“MAHZEN-4” Operasyonunda “SÜLELER” Olarak Bilinen Organize Suç Örgütü Çökertildi

“MAHZEN-5” Operasyonlarında 3 Ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi, 36 Şüpheli Yakalandı

Başkan Aktaş’tan gençlerle sazlı sözlü muhabbet

Bölücü Terör Örgütüne Yönelik "BOZDOĞAN-9" Operasyonlarında 47 Şüpheli Yakalandı

Başkan Taban Huzur Mahallesi İnesmek Kurs Merkezini Ziyaret Etti

Başkan Aktaş, Mudanyalı kadınlarla buluştu

Başkan Aktaş’tan gençlerle tecrübe paylaşımı

İnegöl’ün Mayası “Birlik ve Beraberlik”

Büyükşehir’den Nilüfer’e futbol sahası

“BOZDOĞAN-8” Operasyonları Kapsamında 9 İlde 59 Mağara, Sığınak ve Patlayıcı Deposu İmha Edildi

Toplu ulaşımda ‘elektrikli otobüs' dönemi

Başkan Taban Gençlerle Buluştu

Büyükşehir, amatör kulüpleri güçlendiriyor

Dağ yöresi Büyükşehir’le kalkınacak

Çınarcık Barajı Bursa’ya ‘can suyu’ olacak

“En Büyük Haber” Akçaabat’ta Sahnelendi

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca Siber Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Jandarmanın Karlı Dağlarda Terörle Mücadeleyi Kararlıkla Sürdürmeye Devam Ediyor

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Eş Zamanlı Olarak Gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-7” Operasyonlarında 51 Şüpheli Yakalandı

Yükleniyor

GÜNDEM

Siirt Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'ndan Kadınlar Günü'nde Özel Kutlama

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,32
  • EURO

    35,13% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2301,43% 1,06
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29