İnegöl’ün Neojen Dönem Tarihi Mercek Altına Alınıyor

İnegöl’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “İnegöl Ortaçağ Yüzey Araştırmaları” çalışmasının ardından bu yıl da “İnegöl’de Neojen Dönem Omurgalı Fosil Yatakları Tespiti Yüzey Araştırması” için çalışmalar başladı. 8 günlük çalışma için İnegöl’e gelen yüzey

Tarih: 16.11.2022 18:22
İnegöl’ün Neojen Dönem Tarihi Mercek Altına Alınıyor

İnegöl’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “İnegöl Ortaçağ Yüzey Araştırmaları” çalışmasının ardından bu yıl da “İnegöl’de Neojen Dönem Omurgalı Fosil Yatakları Tespiti Yüzey Araştırması” için çalışmalar başladı. 8 günlük çalışma için İnegöl’e gelen yüzey araştırma ekibi ile Belediye Başkanı Alper Taban bir araya geldi.

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Selçuk Üniversitesi iş birliğinde “İnegöl Ortaçağ Yüzey Araştırmaları” gerçekleştirmişti. İnegöl tarihini mercek altına alınan çalışma şehrin geçmişine ışık tutarken, bu yıl da “İnegöl’de Neojen Dönem Omurgalı Fosil Yatakları Tespiti Yüzey Araştırması” yapılması için start verildi.

BAŞKAN TABAN ARAŞTIRMA EKİBİYLE BİR ARAYA GELDİ

Hitit Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Dr. Erhan Tarhan Başkanlığındaki ekip tarafından, İnegöl’de “Neojen Dönem Omurgalı Fosil Yataklarının Tespiti Yüzey Araştırması” çalışmasının 12-20 Eylül tarihleri arasında yapılması planlandı. 12 Eylül’de İnegöl’e gelen ekip sahada çalışmalarına başladı. Araştırma esnasında İnegöl içerisinde omurgalı fosil yatakları bulundurma ihtimali olan ve Neojen dönem tortullarını barındıran alanlar gezilirken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün araştırma ekibiyle bir araya geldi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Uzmanı ve Sanat Tarihçi Günay Yeğen, Çorum Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Paleoantropoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Paleoantropolog Dr. Erhan Tarhan, Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Jeolog Prof. Dr. M. Cihat Alçiçek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Paleoantropoloji Anabilim Dalı Paleoantropolog Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İhsan Aytek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Fizik Antropoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Paleoantropolog Dr. Alper Yener Yavuz ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Paleoantropoloji Anabilim Dalı Antropolog – Doktora Öğrencisi Büşra Aladağ’ın  yer aldığı ekiple bugün bir araya gelen Başkan Alper Taban, çalışmalarında başarılar diledi.

İNEGÖL, DOĞA TARİHİ ALANINDA AÇIK HAVA MÜZESİ HALİNE GELEBİLİR

Yapılan buluşmada sürdürülen çalışmaya ilişkin sohbet edilirken, bölgenin jeolojik ve fosil faunal yapısı hakkında önemli bilgiler sunuldu. Bu bilgiler bölgenin Neojen dönem açısından önemini ortaya koyarken, bölgenin bu öneminin yanında Neoejen dönem fosil çalışmaları açısından neredeyse el değmemiş konumda olmasının da bölgede bu döneme ait bir fosil araştırmasını elzem hale getirdiği ifade edildi. Bahsi geçen bölgelerde yapılacak yüzey araştırması ile Türkiye’nin kültür varlıklarının ortaya çıkarılmasında, Neojen döneme ait yeni verilerin elde edilmesinde ve göç yolları içerisinde Anadolu’nun önemini dünya bilim camiasında arttırması bakımından önemli kazanımları ortaya koyacağı kaydedildi. Ayrıca yapılacak çalışmalarla İnegöl’ün doğa tarihi alanında açık hava müzesi haline gelmesinin hedeflendiğine de dikkat çekildi.


Bursa,İnegöl Belediyesi
KAYNAK: BELEDİYE365

Haber Kaynak : Belediye365

Siirt Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'ndan Kadınlar Günü'nde Özel Kutlama

Kahveler Varank'tan, hesaplar Aktaş'tan

Kadınlar Günü’nde erguvan fidanları toprakla buluştu

Gastro İnegöl’ün Ramazan Menüleri Belli Oldu

Ramazan’da Bursa bir başka güzel

Van Emniyet Müdürlüğünün Tek Kadın Süvarisi Görevde

Ramazan sofraları Büyükşehir'le bereketleniyor

Personele yönetmelik eğitimi

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığının Kadın Pilotları Afetlerde ve Acil Durumlarda Görev Başında

Büyükşehir Korosundan ‘Kadınlar Günü’ konseri

Cumhuriyet Mahallesine Açık Pazar Kurulacak

“MAHZEN-4” Operasyonunda “SÜLELER” Olarak Bilinen Organize Suç Örgütü Çökertildi

“MAHZEN-5” Operasyonlarında 3 Ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi, 36 Şüpheli Yakalandı

Başkan Aktaş’tan gençlerle sazlı sözlü muhabbet

Bölücü Terör Örgütüne Yönelik "BOZDOĞAN-9" Operasyonlarında 47 Şüpheli Yakalandı

Başkan Taban Huzur Mahallesi İnesmek Kurs Merkezini Ziyaret Etti

Başkan Aktaş, Mudanyalı kadınlarla buluştu

Başkan Aktaş’tan gençlerle tecrübe paylaşımı

İnegöl’ün Mayası “Birlik ve Beraberlik”

Büyükşehir’den Nilüfer’e futbol sahası

“BOZDOĞAN-8” Operasyonları Kapsamında 9 İlde 59 Mağara, Sığınak ve Patlayıcı Deposu İmha Edildi

Toplu ulaşımda ‘elektrikli otobüs' dönemi

Başkan Taban Gençlerle Buluştu

Büyükşehir, amatör kulüpleri güçlendiriyor

Dağ yöresi Büyükşehir’le kalkınacak

Çınarcık Barajı Bursa’ya ‘can suyu’ olacak

“En Büyük Haber” Akçaabat’ta Sahnelendi

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca Siber Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Jandarmanın Karlı Dağlarda Terörle Mücadeleyi Kararlıkla Sürdürmeye Devam Ediyor

17 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Eş Zamanlı Olarak Gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-7” Operasyonlarında 51 Şüpheli Yakalandı

Yükleniyor

GÜNDEM

Siirt Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'ndan Kadınlar Günü'nde Özel Kutlama

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22